Over mijzelf 


Mijn naam is Astrid Dudart. Ik ben afgestudeerd bioloog, ik heb daarnaast vakken van Engelse Taal en Letterkunde behaald. 

Ik ben altijd (zwaar) fysiek bezig geweest: diverse vechtsporten, lange afstandswandelingen, gewichtstraining, hardlopen, speedmarsen etc. Tijdens mijn zwangerschappen deed ik het rustiger aan en zodoende ben ik tijdens mijn laatste zwangerschap yoga gaan beoefenen. Vanaf het begin merkte ik het resultaat op mijn zwangere lichaam: mijn bekkenpijn werd gestabiliseerd en ik kon weer autorijden. Door de bekkenpijn moest ik aanvankelijk in de derde zwangerschapsmaand stoppen met autorijden.

Halverwege deze zwangerschap kwam het boek "Iyengar Yoga for Motherhood" van Geeta Iyengar (dochter van B.K.S. Iyengar) uit. Ik heb het meteen aangeschaft en ik ben er uit gaan werken. Gezien mijn sportverleden durfde ik het aan om op mijn hoofd te gaan staan. Dit was geweldig. Ik sta nog steeds graag op mijn hoofd vanwege het effect. Overigens raad ik iedereen af op haar hoofd te gaan staan tijdens een zwangerschap zonder yoga ervaring en zonder begeleiding van een bekwame docent.

De series uit dit boek waren zo effectief dat ik geen last meer had van bekkenpijn. Daarnaast houdt yoga mij ook mentaal fit voor het moederschap.

Ik wilde meer weten over yoga series en dat is de reden dat ik de drie-jarige Iyengar Teacher Training ben gaan doen bij Delilah King en Clé Souren. Helaas is Clé Souren begin juli 2013 overleden.

Daar ik weet wat yoga voor het lichaam en de geest kan doen, wil ik dit graag aan anderen doorgeven. Een les zie ik daarbij als hulpmiddel om je eigen yoga beoefening te verbeteren.

Ik volg geregeld workshops van internationaal bekende Iyengar teachers.

Patricia Walden, mei 2014

Lois Steinberg, augustus 2014

Rita Keller, februari 2015

Daarnaast volg ik geregeld les bij Nederlandse Iyengar teachers, Delilah King en Rembert Petrus.
 

Inmiddels verdiep ik me meer in toegepaste anatomie voor yoga en in biomechanica. Beiden helpen me om de yogahoudingen beter toe te passen.