Lesrooster

 

zondagmaandagdinsdag

10:00-11:30

alle niveaus

20:00-21:30

alle niveaus

woensdagdonderdag


20:00-21:30
alle niveaus

vrijdag

10:00-11:30

alle niveaus


zaterdag
Schoolvakanties en andere vrije dagen


Tijdens schoolvakanties en andere vrije dagen geef ik overdag geen les. Er is wel een aangepast avondrooster.

Onder Laatste nieuws staan de wijzigingen voor de vakanties.


Lesindeling 

De lessen "alle niveaus" zijn geschikt voor iedereen die geen ervaring heeft met yoga of met Iyengar yoga, maar ook voor degenen die al wat ervaring hebben. Voor degenen met ervaring geef ik verdieping van de houdingen of andere houdingen.

Ik heb een lesplan in mijn hoofd. Afhankelijk van de leerlingen wijzig ik het lesplan om meer in te spelen op wat de leerling nodig heeft. Als het nodig is zoek ik variaties van een houding, zodat de leerling het meeste effect van de houding heeft.


De les

Iedereen kan deze vorm van yoga doen: of je nu dun, dik, stijf, lenig, onervaren, ervaren, jong, oud, zwanger of moe bent of juist teveel energie hebt.

Tijdens de les doe ik de houdingen voor. Als de leerlingen de houdingen doen geef ik specifieke aanwijzingen om de houding te verbeteren of om dieper in de houding te komen. Dit dieper in de houding komen zorgt er voor dat de dieper liggende weefsels worden geactiveerd. En waar nodig worden hulpmiddelen gebruikt. Er is voldoende tijd om de houding aan te nemen en te ervaren. Op deze manier wordt de intelligentie van het lichaam gewekt.

Er wordt begonnen met het aanleren van de staande houdingen om zo sterke benen te ontwikkelen die het lichaam kunnen dragen. Daarna worden vooroverbuigingen, achteroverbuigingen, omgekeerde houdingen, draaiingen en herstellende houdingen aangeleerd.

Zo snel als kan wordt Salamba Sarvangasana (schouderstand) aangeleerd vanwege de therapeutische effecten van deze houding. Na een paar maanden oefening wordt begonnen met het aanleren van Sirsasana (hoofdstand).

Elke les wordt afgesloten met een onstspanningshouding. Dit zal meestal Savasana (lijkhouding) zijn, waarbij de leerling wordt aangeleerd het lichaam diep te ontspannen en te laten rusten. Zo kan de geest zich terugtrekken naar de vrede binnenin.

                
Deelname is op eigen risico. Dit moet ik vermelden in verband met de verzekering. Ik ben er op gericht om blessures te voorkomen.